«Сучасні тренди ортопедії та реабілітації»—тема наукової міжнародної конференції, яка пройшла 7-8 травня в Інституті медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН України.

Дата публікації: 24.05.2024

«Сучасні тренди ортопедії та реабілітації»—тема наукової міжнародної конференції, яка пройшла 7-8 травня в Інституті медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН України.

Конференція зібрала ортопедів та травмотологів, лікарів фізичної реабілітаційної медицини для поєднання розумінням важливості спільної роботи по питанням бойових травм та поранень. 

Конференцію розпочала Ірина Сисоєнко, президент ВАФК, з досвіду роботи з пацієнтами з ампутаціями «Центру медико-психологічної реабілітації». Надала останню інформацію із законодавчої бази щодо питань реабілітації. Розповіла про проблему невчасно розпочатої реабілітації або її відсутності з пацієнтами на етапі лікування та первинної реабілітації. Зауважила, що спеціалісти Центру стверджують, що у випадку ампутації підготовку до протезування варто розпочинати одразу після зняття швів та загоєння ран. Ірина Володимирівна надала головну пораду лікарям: «Не зволікайте, якомога швидше починайте роботу з фахівцями з реабілітації».

Закордонним досвідом поділилося одразу два фахівці. Кутіков Сергій, заступник завідувача відділення ортопедичної реабілітації Центру Левінштейн (Ізраїль), розповів про сучасні підходи з ортопедичної реабілітації при переломах довгих трубчастих кісток нижніх кінцівок. Юлій Трегер, голова Асоціації реабілітологів Ізраїлю, завідувач відділу реабілітації Клініки Сороки (Ізраїль), поділився досвідом спеціалістів при роботі з бойовою травмою. 

Чимала кількість українських лікарів виступили з актуальними темами, зокрема багато спеціалістів ДУ «Інституту травматології та ортопедії НАМН України»:

  1.  Турчин Олена, доктор медичних наук, завідувач відділення патології стопи та складного протезування, виступила з темою «Діагностика та особливості лікування підошовного фасціїту»;
  2.  Лобах Андрій, доктор медичних наук, завідувач відділу патології стопи та складного протезування, розповів про лікування «Остеоартрозу гомілкового суглоба»;
  3.  Тимошенко Сергій, кандидат медичних наук, старший науковий співробітник, лікар ортопед-травматолог, мав виступ на тему: «Діагностика та лікування різартрозу»;
  4.  Осадча Людмила, лікар вищої категорії, розповіла про «Консервативне лікування артрозів кульшового та колінного суглобів»;
  5.  Заєць Володимир, кандидат медичних наук, лікар ортопед-травматолог вищої категорії, обрав тему «Пошкодження хряща колінного суглоба»;
  6.  Безрученко Сергій, лікар ортопед-травматолог відділення важкої поліструктурної травми, розповів про «Хірургічне лікування бойової травми кінцівок»;
  7.  Сивак Андрій, лікар ортопед-травматолог відділення пошкоджень опорно-рухового апарату та проблем остеосинтезу, виступив на тему: «Нестабільність колінного суглоба при переломах кісток гомілки».

Лікар ФРМ Шипила Людмила обрала тему: «Ефективність сучасної кінезіотерапії при реабілітації після травматичних ампутацій нижніх кінцівок». Та розповіла про клінічні випадки та роботу на високотехнологічному обладнанні: біговій доріжці ALTERG, роботі Luna EMG та електроміогоафії на апараті StellaBIO.

Самсій Роман, керівник експертної групи ВАФК з провадження та використання інноваційного технологічного обладнання у сфері охорони здоровʼя, розповів про «Реабілітаційні центри України в умовах воєнного стану».

Щиро дякуємо всім спікерам та учасникам конференції за активну роботу та співпрацю!

🎬відеозвіт нашої науково-практичної  конференції «Сучасні тренди ортопедії та реабілітації», 

яка відбулась 7-8  травня 2024 року в Інституті медицини праці імені Ю.І. Кундієва НАМН України

Перехід за посиланням в нашому телеграм каналі 🖥 @vafkinfo